Pages

Thursday, April 10, 2014

Echa Eday !


assalamualaikum 
cintaku..goli den hihi

ramai dh member2 aq yg sudah menamatkan zaman ank dara mereke.
hee suke tgok kamu sume yg dh kawin nie. sbb mereke ni sume dh masuk stage atau fasa yg seterusnyer iaitu menjadi ibu2 mithali la pule. dh xbleh nk galok2 sgt, eh buleh tp ngn kite2 aje la..kiki

suke tgok perubahan masing2, ye la time zaman universiti lain, mkn, minum gelak gaduh wat asmen ape lagi kuar jln2 lepak2 sume ngn kawan2 tp bile dh ade berumahtangga ni sume fasa universiti dh jadi satu kenangan yg sgt manis walaupun ade pahit nyer, tp pahit tu la yg ajar mcm mane susah senang nyer jadi seorang student ni.yg bertambah tambah best nyer mmber2 aq nie bile dh berumahtangga sumenye dh berubah ke arah yg lebih baik. aq salute ! sume manusia boleh berubah kan.. 

dan pulak yg dh ade anak pon..uii dlu dy la yg paling taicho time universiti tp skang ade ank yg paling cute n cumel sgt dan sesopan je .aq suke sgt tgok. 
manusia akn jadi lebih baik bila dy sendiri sampai ke tahap itu.betul x..

hooii jauh nau dh aq berdrama nie.. :P
em sabtu lepas sorang lagi kawanku Echa si cantek manis my backbone hampir menamatkan zaman ank dara nye,kiki belum lagi. ni stage engagement la. insyallah doa2kan wedding nyer nnt. aq pon xpasti bilakah itu ;) jeng jeng jeng

aq nk interprame sattt ;)


sila jgn percaye..
ini adalah gimik semate..
kahkah
ini bukan echa. ini adalah lin..kawanku yg sdg mncari jodoh haha


ini la echa my backbone bersame mak tercinta


santek kan my backbone..
like princess sgtt..beautiful ! awesome ! 
mak andam nyer sebelah kiri nyer, we called her ateq
superb ! make up like professional.. salute beb!


kawan2 yg over sgt ko jahhh
haha


kahkah nebes ke cha..
tarik napas
fuhh haaa




amin ya rabbalalamin..
semoga wedding berjalan lancar..doa byk2 yea :)




wth bakal mak mertua ;)
insyallah..


meriah nyah..
serupe nk kawen dh
tp kawen lagi ramai kot..hehe


Happy Engagement day echa mybackbone !
if u re happy, i'm super duper happy :)
very excited..


my frends.lin,echa n tira
thats about friend..
when you are happy, then we are double triple happy for u..






xde ape yg berharge selain kebahagiaan org yg kite sayang..
ketaq aq nk naip ayat jiwang ini. kahkah
but anything for u my backbone !




she is my backbone
Nur 'Aisyah :)
hee


like mannequin..
seriously..


dgn ayah :)


with aliya adeq echa
sgt shy shy cat org nyer
manis jee




sgt la xbehave haku nie..kahkah
bile nk berubah ni ja..haha tunggu kawen..









kawan sejati adalah waktu kite susah dy sentiase ade utk kite,
dan waktu kite senang dy gelak besar2 same ngn kite..keke
that is true friend !

bye 
wasalam

~wait for Echa wedding day pulak~ ;)

Tuesday, April 8, 2014

Walk For Humanity Rose2Rose


assalamualaikum..
kadang2 kite sibuk dgn hal sendiri sampai kite terlupe hal saudara kite seislam kat Palestin, Syria dan Rohingya. same la ngn aq pon.
dan bile ade aktiviti2 mcm Walkton ni barulah tersentap jantung hati sume betapa aq xpeduli nye hal2 mereka disane :( 
selagi xterlambat aq patah balik ke pangkal jalan.
 ~ peringatan utk diri sendiri dan kalian d luar sane ~

bukan ape aktivit2 mcm ni la yg akn bg kesedaran kpd golongan2 lebih2 mcm aq nie kejap ingat kejap lupe kejap kesah kejap xamek kesah kembali ke pangkal jalan dan sedar betapa pentingnye maruah agama kite yg patut diletakkan di tempat yg teratas sekali. 
~ Ya allah ampunilah kealpaan hambamu ini ~


kite ni banyak sangat lupe, takabbur, sombong,tamak sbb banyak sgt kemewahan kat negara ni nak dibandingkan dgn negara Palestin Syria dan negara islam lain. 


padahal kite duduk atas 1 bumi yg same.
bile2 mase Allah boleh jadikan negara ni same seperti mane Palestin, Ya allah ! jauhkanlahh nauzubillah
jadi bersyukurlah Malaysia masih aman damai. alhamdulillah..


jadi xpayah nk bongkak sgt dgn harta dunia..
kalo xgune ke jalan yg baik
kelak harta tu yg bawe binasa
~pesanan utk diri sendiri terutamanya~


maaf pjg pulak peringatan utk diri sendiri..huhu
walkaton sejauh 5 km ni bg aq memang sgt2 memupuk kesedaran utk kite ambil berat ambik tahu ambil perhatian dgn isu2 saudara di Palestin Syria dan Rohingya

mase berjalan tu pon ade flashmob2 yg sgt2 bagus dan usaha macam sewajibnye diteruskann
boikot? memang satu usaha yg sangat sukar sbb kite dh dilazimi dgn brg2 mereke..tp usaha tetap akan terus berusaha. 






aq salute tabik spring student2 mahupun x student yg jadi sukarelawan utk aktiviti2 kemanusiaan mcm nie drpd korang terjebak dgn dunia politik la sosial la yg wallahualam xtau baik buruk nyer.. at least ade sumbangan kite kpd saudara2 kite di sane. sbb dr segi kewangan kite xmampu, tp tenaga kite ade..




dan isu Palestin ni bukan saje isu agama islam je tapi dy dah jadi isu kemanusiaan or humanity
kalo non muslim pon sedar dgn tanggungjawab mereka kenapa x kite yang seagama dgn saudara Islam kite.








saluteeeee


done for walkton!
support to organizer ! well done
Aqsa Syarif n Ikram4Syria n others NGO




jgn lupe utk convey ur message to Zionis 
Laknatullah !






xde perkataan selain aweeesome !
meremang bulu roma tgk semangat yg dorang ade..








from the river to the see
Palestin will be freee




we fight until the end of our life..
thats jihad fi sabilillah




Walk for Humanity
Rose2Rose

6th April 2014 at Padang Merbok KL..
syukur alhamdulillah :)

- p/s: senang je nk tgok kite ni ade x sifat humanity to Palestin n others islam country..
makan MCDONALD x?
tepuk dada tanye iman..

sekian