Pages

Monday, July 27, 2015

ZAAN FAMILY berhari raye !


Fuhh fuhh..jap hilangkan sawang jap..haha tgok last update kat blog ni nov 2014, skang july 2015..kahkah nk dokek setahun tak update..hehe syukur aq hidup lagi..mihmih

Selamat Hari raye..mcm tahun2 sebelum ni kami beraye di teratak kg uwan atuk den..nogori sembilan ler.bezanye tahun ni..ZAAN family dh ade 3rd generation..mksdnye dh bercicit la..wahh bertambah-tambah havocc raye ngn dak2 kecik ni..

gamba intro..


haa ni maklong ayhlong, dh naik pangkat dh..jadi atok ngn enyang :)
hye baby zara medina..


makrozi naik pamgkat jadi nekma dh..
hye babynazeem..ank fruit aq ler tue..


same bulan cume beberapa hari je beza ajeem ngn dina nie..
bleh raye same2 dh besa nnt..wat askar..kutip duit raye pusing kg..ngeh


hye name sy Muhammad Nazeem
Umor sy 6 bulan :)
Ibu saye kate sy budak pandai..tapi bile sy nanges..satu kg bergegor :P


ok fokus yg baby dina tu bukan mama dy..hehe
hye name sy Zara Medina..
umor sy pon 6 bulan..
mama sy kate sy goodgirl sbb sy pok pok je..dh tido, sy tak kuat nanges..
tp bila mlm takbir..sy dgr takbir dr nekma..teros sy nanges..haha


back to adat rasmi pagi raye..
salam2 maaf2 pelok2 cium2..dan nanges2..;) selalu makcik nanges pepagi raye cenggini..eh tetibe makcik balek ganu plak..hehe jadi takde la gamba nanges makcik..kuii


mohon ampun maaf diminta..
tnjuk gamba ayah2 je la..gamba mak2 vontot over..:P



paktih n maktih..
ikatan kasih syg hingga ke syurgaNYA..
so sweet..

paparazzi nye photographer belakang tu:P


ni cubaan2 yg dh tua bangke nk dpt duit raye..
tp kami selagi belom ade keje tetap..tatap dapat duit raye..wakaka :)








ajeem sampul buang..
duit amek..sape ajar jadi mate duitan ni? makngah tak ajar ok..no no


family maklong..
menantu sorang takde ni..sob sob..
beraye di atas kapal..tu muke hanim mintak simpati tu..hee




maafkanlah aq ngn kak aq tu..haha
family ni satu pon xde gamba sume org pandang camera..
kami pon tak cukup korum..abg syam raye kat sabah..bertugas mehh


family d jubah




orange family
paktam n maktam
family ni ade baby baru..
dah besar sume nnt mesti meriahhh bak hangg..







eh dh habes gamba dlm dslr..
gamba dlm fon pulak..
family pakngah ngn maksu paksu..;)



mane family pakchik ni..
haa disini..gigih ku email dlm fon..
sape nk bawal crepe ngn instant shawl..pm makchik kite ;) hee #menyempatpromote


maka complete lah ZAAN family berhari raye..
walau dimane pun dikau berada..kita berada dibumi yg sama..#tetibe :P

lepas tu..raye raye dan raye..

and last but not least


salam bertemu lagi..kalo rajen update..haha :P

Wednesday, November 5, 2014

Hong Kong, Disneyland



haha gimik ! tetibe dh ade gambo tengkorak.
wehuu bersua kembali ke blog ku yg sekejap ade kejap xde ni.mcm biskut.haha
cm biase kebizian akn tetap mnjadi alasan aq.hahaha

well well aq nk cita ni aq pi Hongkong 2 mnggu lepas.hehe dh 2 mnggu baru nk up cite an. :P
eh aq bukan pi Hongkong je.HK ni dh hari ke 4 dh pon. aq wrap je ea, kalo den rajen ado la entry kek shenzhen n guangzhou.haha mmg byk nau nau kami pi..dr tempat shoppingg sampai ke tmpat bersejarah.huh ! jem line tenet kalo nak tnggu den update sume..haha

aq pi ni ats international visit university.evry sem dlm fee ade utk I.V nie. jadi rugi la brg siape yg tak pi mane2.dan I.V ni jugak syarat graduasi kami ~iols tak biase gune 'kami',haha ~.dan I.V mesti la berunsur ilmiah, mane tempat pun kalo betul pade niatnye sume ilmiah..ye dakk kalo tak, tak de ayt quran  :"Pergilah berjalan (mengembara) di muka bumi kemudian lihatlah bagaimana akibat orang yang mendustakan Allah.” (Surah al-An’am, ayat 11)".
  
kami nek dr KLIA2-airport shenzen dan bermulalah eksplorasi dr satu tempat ke satu tempat.
dr Shenzhen ke Guangzhou. bermlm 2 hari di Guangzhou dan nek ketapi laju ke Hongkong dan bermlm 2hari kat HK. dan ini sume full pakej 5 hari fullday dr travel agent yg hanye berharga, cube tekaa berape??haa cepat2..memang tak dapek kek TA len. yee 3 tempat (Shenzhen, Guangzhou n HK) 5 hari.selalu dgr gi HK je dh 2k betul takk?? haa nii fullpakej penginapan (hotel kat Guangzhou mmg 4star beb!) siap makan utk 5hari except kat Disneyland je hanye RM1950 je weyhh..!

so, sape nak g rombongan2 reramai famili ke student ke.mmg aq syorkan utk amek T.A nie. full detail T.A kat hujung entry okeyy.. :)

kat HK dh hari ke-4,ke disneyland la kite.yeayy
syukur selame ni aq duk usha je org pi disneyland men ngn mickeymouse.nah ko! aq dh pi pon disneyland duk men ngn toystory..haha

AMARAN!ade lebih 100++ gambo.
haha jgn berpinau mate sudahh

ini adalah bandar HK. hostel kami kat HK mmg betul2 tgh2 bandr.
trun je sume ade.mmg bandar HK sibuk yg hamatt..bleh samekan dgn nun Pavilion KL sane. barang pon bleh tahan mahaii jugekk :P branded maa..harus laa


sebab dh hari ke ompek,muko den tak semonggah dh haaa..haha
naseb ade echa yg cun.. ;)

sane bas bandar dorang 2 tingkat.haibatt kan.
mas mmg susah nak tgok bas intrakota 2 tingkat ken..
lagi satu mmg kat HK mereka kbykan gune public transport je.
dr bus sampai la ke MRT.

dr hotel kami nk pi disneyland,nek MRT 
sambil2 jenjalan bleh tgk feel2 org2 HK ni.
tak yah ckp mmg ramai gile foreigner2 kat sane.



dlm train


pg kat mas pun ramai,waktu kemuncak

kene tukar train nak ke DL
stesyen2 nye tidak la pulek aq hingat.haha melainkan Lai King je..

dlm train ke DL
cer tgok train dy,comeii tak..haha
dlm train len tak dapek ni..


yeayy dh sampai !
 esaited esaited !
w/pun dh 2 mnggu berlalu,tapi rase bile dh kat depan pintu masuk DL tu ya allah, esaited gile.mcm tak caye dh sampai.haha rase nak jeritt satu kampung hoiii..haha melampauu

tgok pntu gerbang pun dh taajub.. !

 all my gengss..!


 wehuu
haa mmg nmpak keterujaan korang tue :P
 apesal comeyy ngat lompatan zarin tuu..haha


belum masuk ag, dh berpuluh gambo..mihmih


nasihat bile nk pi HK, jgn pi waktu school holiday,
masakkk nak kene beratuqq tnggu turn nak men..haha
syukur kami pi ari kamis.w/pun ramai tp tak seramai schoolholiday.


 haha tang muncung tu same woii :P


dh masuk.disajikan pulak ngn bangunan2 dy yg hamaat awesome sekali.
ade butik,restaurant,sape berani tgok herge dy,masuk laa.haha






our 1st destination..
ape name ni weyh??aq lupa dh..ni name nyer warming up..men pusing2 atas nun..


dua2 yg gigih nengok peta.teruskan teruskan..aq follow je..hehe
automatik.dr tak reti tgok peta.jadi genius kat DL.sbb sume mainan nak try main..hehe


destinasi strsnyer: space mountain.
aq pikir ni cm warming2 up jugak kan..
tetibe hah! hamek kau..rasekan roller coster dlm gelapp..
pergh!! tak bernapehh weyh..tertinggai jantung dlm tue,.
kalo jatuh tu..mmg inalilillah..
 ni tak disyorkan kat org2 sakit jantung ngn dak kecik..huh
tp aq rase nak repeat je men sini.haha tak sompek weyhh

cer perati gambo kami..haha
bleh beli gambo ni.tp mahaii kedaungg..
hee

ade ler show2 magic mereke.
pastu bergamboo..


yg penting den la paling over sekali.haha
jgn dimintak bergambo..automatik mmg hover mokcik nie..:P

haa ni kanak2 punye..chill2 je..
kami ke tempat len..
sbb bile nak men sume nyer mmg tak terkira byk mainan nyer..

tempat paling best sekali
bleh kate the 6D animation dlm nie..
betapa hebat giloss technology dorang kat sane..

spek tu yg mahaii weyhh..
tak beli.kite pinjam je..
dlm ni w/pun kite duduk je tgok show donaldduck tu but it was amazing bak hangg !
6D kot, bile ade tempias ayer donaldduck tu,kite pun basah sekali kot.haha tak de la sampai lencun..




toy story land..
lagi adventure..haha
tertinggai jantung dh kat ats..jap2 sat aq tgok haa

sampai tahap den cabut kasut laa besar nyer DL HK nie :)






haa yg nie, kalo sape penah tgok runing man.lebih kureng..
yang mcm hurup U tu..haa amek ko ke depan ke belakang.
paling sonok bile kami duk depan lak tu..
perghh ! gerunn..tp mmg best giloo
kuar DL mmg sume suare tak de.haha

yg nie..nampak je cam mainan kanak2.haha
tp tang dy turun tu,sume jerit..gayatt kot..mihmih..

deco sini mmg superb sebijik cm dlm kartun dy..





yg U oren tu la mmbuat kan jantung kami mmg tertinggai kat ats tue..haha



haa yg ni x berkesempatan nk jmpe puteri2 nyer..
ntah pukul barape dy keluar..haha


w/pun dh nak dekat kul 3 ptg ni..masih esaited..haha









 yg ni air liuq je tertinggai..
sbb jerit chill2 je.hehe ;)








show ni pun aq tak tau pukul berape.
tgok2 dh tutup kedai.. :P

moh la kite pi tarzan
aaaaaaa aaaaahhh aaahhhh

nak pi kat tarzan kene nek boat perahu..







yeayy dh jumpe wifey tarzan..

dan tarzann..

  
dulu kecik2 sll men game tarzan ni.haha
sgt real !




byk nyer buku.
tp sume berhabukk.. :P tarzan x bace ler tue..





dh ponek.bertapa jap.

lapaqq nau nau..
jom pi makan..


@ tahi...tian restaurant..ngee ~halal restaurant~
kat sini mango juice aq rase paling win sekali.. 30 dolar..amekk kau, dy belasah herge..kalah sunway lagoon..tp seyess sodap gilo juice nie..

98 HK dolar.
nasi beriyani..+aym+kebab kitorg kongsi 3 org..haha

ade jugak jmpe Malaysian kat sini..
say hyee.. :)

Rapunzel dh masuk sangkaqq..
nak amek gambo ngn dy tak boleh dah..
 dh nak lewat petang..


tp aq masih bertenaga..
tu kate jgn kasi aq bergamboo..
ni la jadinyer..sgl kepak sume nek.. :P





nek kuda..


men keta..
~ponek dh menaip~hehe



men toy story..
men tembak2..

yeay toy story !
tang kaki tu yg mahai..synchronise u..haha








jam 6.30 pm. show ni start..lame gak
ini mcm story2 nyanyi2 nari2..
ade bykkkk video aq amek sbnrmyer,,tp maleh den nk kecikkan size dy..




dh malam..tnggu kul 8.30 nak tgok fireworks..

eh lupe kul 7 tu ade show cartun2 sume..
tp tu sume video..hahaha

muke penat..
setia menanti jam 8.30 mlm

eh adelah gambo pertunjukan cartun,,
haa ni dr animasi the cars kann..


ni duyung tue..haha

dan ini  show fireworks tue.. 
seharian dlm DL mmg penat tp sgt sgt berbaloi2..
byk sgt ilmu dr animation ke technology.
sepatutnye dr sini kite patut amek pati2 intisari2 barat ni dlm memajukan lagi mltmedia ekon negara ~haa kan dh mcm sejarawan2 dah~ bukan ape mmg ade segelintir mentaliti masyarakat yg katenyer tak minat dgn technology2,animasi2 ni (mngkin bg mereka ini sume utk kanak2 kot) walhal technology2 ni sume yg mmbangunkan negara dan juga ummah. jgn sempitkan pemikiran kite dgn hanye satu ilmu shj.terime seadanya benda baru yg ade depan mate.manfaatkan sebaiknyer.
~hoii pjg pulak bebelan budak yg tak habes degree ni~kahkah


mmg kudrat aq semmapu ini je nak berceghita..hehe
baru sehari dlm HK..belum tempat lain lagi..

ok i hope u enjoy all my gambooss
target setrusnye DisneyLand Japan pulak kitee..
insyallah..ameen

Sponsored by: duit sendiri :P
Travel Agency: bleh follow FB ni
Pakej Melancong Murah Seluruh Dunia by Neskop Travel