Pages

Thursday, July 26, 2012

ku kehilangan..;(

salam..


entry ni aq buat sebab kat c. sepet d gojes ade wat contest raye. tp aq xtau la cite aq ni sedih ke x..tp sedih  la kat aq cume aq xreti nk elaborate citenye sahaje..ngee


-semoga dgn kehadiran beg baru dari sepetshop dapat mengubat hati dek kehilangan beg ku yg ntah pegi mane-he2;)


sekadar mencube...;)
..............................................................................................................................................................


awal bulan 7 haritu sebelum cuti semester aq ade pergi satu program entrepreneurship dekat KL 3 hari (jumaat,sabtu dan ahad). dan pada Ahad selepas pulang (skema ayt ko!)dr progrm tue jam 4.45 petang terjadiny peristiwa hilang beg, aq baru letak beg aq kat depan hostel aq, aq nek bilek kejap solat n turun balek, aq tgok dh xde, puas aq tny org kat situ, member2 yg len, tny pjbt hostel tp hampa.. xbleh aq lupe sampai bile2 sebab:


dalam SATU MASE aq hilang SATU BEG (xsekecik handbeg bahkan sebesar beg balik kg), tp lebih SEPULUH barang pergi begitu sahaja, ohh sadis giler!aq xtau mane pergi beg tue. aq dh try letak kat FBOOK tny kawan2 bg message bagai2..ahh hampa! mane perginye ko beg..dh ar banyak benda dlm tue (kain baju  yg xbasuh 3hari -tu pun nk curik ke?-, perfume baru beli, losyen baru beli, alat2 mekap, kasut,beg angry bird, wireles mouse, baju kurung yg lawa2 plak tuh,kalo yg buruk2 xpe la jugak nk hilang, n banyak lagi sebenarnye..yelah penuh 1 beg balek kampung..tp xbleh aq terima adalah EXTERNAL HARDISK aq pon dalam tu jugak!aduuuh! external tulah satu2 kenangan aq time diploma dlu..oh stress! 
-berdasarkan kisah benar-






Lirik Lagu Kehilangan ( OST Magika )


Ku kehilangan bersendirian
Tolonglah aku mencari hala tuju
Ku kehilangan penuh kesunyian
Temankan aku disini sedang menunggu


Beratnya hati untuk melangkah pergi
Makin berat bila dengar engkau menangis


Usah tinggalkan aku sendiri
Hanya padamu harapan ku yang terakhir


Beratnya hati untuk melangkah pergi
Makin berat bila dengar engkau menangis


Ku kehilangan bersendirian
Tolonglah aku mencari hala tuju
Kehilangan kehilangan


..................................................................................................


-tetibe letak lirik lagu.ko dh kenape??-




okeh last sekali readers yg silent mahupun yg vibrate..haha tindakan anda ialah sila klik like facebook Sepetshop 
-sebab c.sepet yg suruh-


join sekali contest raye nie 
-sebab c.sepet yg suruh jugak-he2


semoga c.sepet d gojes a.k.a c.zack_uhana a.k.a CPZ dapat terime crite sadis ini..sekian..
(aargghh xtau nk up up kan ape lg..ngooiii)






..................................................................................................


wassalam..


~anyo~

Saturday, July 21, 2012

mlm 1 Ramadhan..

assalamualaikum..

only a short story about my lil bro n sis nie.
besday dua2 budaq ni kan 4 JULY ngan 21JULY (yee hari nie..) dan jatuh pulak pd 1RAMADHAN alhamdulillah..smga bertambah barakahnye..

so kite wat lite2 je..sbb nk kejar terawih plak mlm td..dgn jalan yg fuuhhh jem giler nye..

kami makan2 di gearbox bangi nie jee..
service dy mmg tiptop..sgt pantas dan efisyen!
lg2 sup tulang dy memang terangkat!
xcaye aq tnjuk gambar kat bawah nie..



yeahh kek yg super gojes dgn oreo;)i like..

hepy besday 19 years n 17 years..;)


present for both of them..(haha kotak kasut!)tp mahaaaaaalllll wwwwoooooooooo
w/pun simple but happening giler..
buat macam restoran tue kami yg punya..haha
nyanyi pon xkesah org kiri kanan..bkn dorg kenal kte pon..ADE KAMI KESAH!
waiter nk hantar makanan pun senyum tgk kehebohan ank2 pak mail n mak rozi nie..hehe

 
budaq ni memang superb bab menghirup2 sup gear box!
pergghh terliuq..sabar2 pose2


we..;)
see makanan sederet..


ssssssslllrrrrrrrrrrrrppppppppppppp



from 5 star.we give 4 star la gearbox,bangi..huhu

alhamdulillah Allah give us a happy family..

i love +hug kuat2 my lovely family..tamat

-macam nk masuk contest kat sepet88 laaar..jom meriahkan cik sepet kite nie;) tarikh tuttp 28 JULY kan..so sempat lagi..go go..

ok bye

wasalam

~anyo~



Friday, July 20, 2012

ramadhan ya ramadhan!


assalamualaikum..(start bulan ramadhan nie kene bersopan sket ye bahasa tu..hehe)

aq ade amek video pngumuman puase malam td..tp beribu kali aq try nk upload tp xberjaye..xpe laa..
redho kan aje..baik aq buat pengumuman sendiri d sini..hehe

tanggal 1 ramadhan adalah jatuh pada esok hari (21 JULY 2012)sekian..
hem alhamdulillah sama dengan hari lahir adeq aq (we called him as abang)..
semoga dengan awal ramadhan hidup kite sekeluarga bertambah barakah dari NYA..


oleh itu selamat berpuasa kepada semua muslimin & muslimat..puase jgn ponteng ok!
-gambar diambil dari fB-

selamat menambahkan amalan, kerana dengan amalan kite yang akan menjamin kite masuk ke syurga..
insyallah..;)

wassalam..

Tuesday, July 17, 2012

life now!


hello on tuesday!
aktiviti sepanjang duk kat umah nie adalah..

-menonton tv(sudah pasti!)

-makan n makan n makn..hehe

-tidur(confirm!)

-online (semestiny)

-kemas umah (hehe rajen la sgt..)

-dengar org duk ketuk2,gerudi2 kat belakang umh (umh omak n apak den tgh renovate)

-menunggu kedatangan ramadhan (alhamdulillah..ank sapo la nie..;)..hehe)

-masak (oh!memang xla!sbb aq memang xreti masak.td nk try masak sup,dh masuk bawng la ikn bilis la pastu ble dh masuk air,nk dekat masuk cendawan dh..tibe2 gas pulak habes (aq gne gas botol kecik tue),peerrgghh.. last2 sbb xnk bazir bahan2 dy..aq masuk ngn periuk2 dlm oven!hah amek ko..cendawan xmasak langsungg..!buweeekkkk..xsedap!

aq memang xde bakat nk memasak nie..puuii

bakat aq hanye makannnn saje..haha;)



masterchef celebriti dr fazley menang kan..yahoo dpt agk dh..hehe
ok bye

~anyo~

Friday, July 13, 2012

sekian lame..

salam..

setelah sekian lame ku mengabaikan blog ku ini..

puuuiii..sebab macam2 telah terjadi sejak 2 menjak nie..

emm ntahlah..rase down dh nie..

tp ble mngenngkan tarikh 21 hb niie..tibe2 rase sayu gileerr..sbb belum sempat nk buat persediaan mnghadapinye..

mmg aq xtau ape nk jadi ngn diriku nie..;(

astaghfirullah..

Ya Allah maafkanlah hambamu ini..

tatkala diri aq terhuyng hayang mencari jalan penyelesaian..

oohh aq xtahu bagaimana nk menghadapi semuanye..:(



..............................................................................................

jom same 2 muhasabah diri..




wasalam..;)