Pages

Thursday, July 31, 2014

Syawal 2014M


p/s: sila jgn stress, pic byk giler..mihmih

Salam Aidilfitri semua :)
lame tak update bukan xde story cume sepanjang puase ni aq keje dan lepas raye pun keje juge.lol..
cane raye semua.merioh ke tidok?hehe cam bese ler raye every year family ku d n9 dan perak.

dan ini ku sajikan gambar2 dr malam takbir dan raye pertame 
tahun lopeh den ado cito an mlm takbir tu apo. heh pi godek balek tahun lopeh punyo entry
~balek nogori speaking nogori la kito yo~fefeling anak nogori ke jelobak ke jolobu kehkeh
padahal kl yo pon


malam takbir omak den masak laksa woii ,laksa Mak Rozi memang ummphh superbb bak hangg !





syukur ado cucu2 yg rajen cengini :)
kehkeh


pagi rayo pnye cito..
lopeh smbahyg rayo kat msjd.msjd ngn kg den solang sobolah yo pun.dokek yalahaiii..
acara tradisi dr dulu laie sampai la ni insyallah tak kan dilupoo
acaro bersalam salaman bermaaf maafan dan kautt duit rayo la kito
kahkah tahun akhir dapek duit rayoo ken..haha 

pakngah wth pengantin to be..insyallah


ayum a.k.a bear..hehe 


automatik start je salam salam ni stp tahun suasane tu jadi sayuu je
tak tau la aq je kot yg perasan.haha sensitip lebehh




Mak Rozi wth atuk










berjejet la anak cucu beratur mntak maaf ke duit raye haaaa?
pun bolehh

setaun sekali je kite nak mntak maaf ngn org
kalo tak pagi raye bile lagi..ye dak












lopeh dh salam2
next is bergambo yeahh
selalu nyer den pilih2 jugek gambo nyer, ni heh amek kau sumo den lotak.
goyang ke gogar ko pedulik..hahahaha ~intenet pastikan laju kalo tak melopeh ler nak tgok sumo gambo~

family paktih nan ado
tak ape. kalo rajen den edit muko cam taun lopeh.~kalo rajen~mihmih






kahkah apesal muko hanim -tudung kuning- mcm fish eye je..
kepale besarr !haha bahannnn


















hooii HAVOCC  !!

anak menantu pulekk




cucu yg over..
mihmih

last raye single ek induk?
kikiki

harte ZAAN's family yg tak ternilai..
wan n atuk :)

family potret
Mak Ngah n Pak Ngah's family


Mak Long n Pak Long's family
dis year k.long n a.wan ade.jadi cukup la korum
next year tambah ahli pulak ken..
lagi bertambah korum.insyallah..


heh Mak Ngah family lagi..
tak selalu pg syawal mereke ade..
kite up banyak siket gambo..hehe





my family in cadbury theme.cehh cadbury tak bleh ! purple lahh
dis year tambah brther in law kami..
next year kami nek pangkat dah jadi aunty2 pulek2 kehkeh tak nak kalah tu aunty2..~makcik2 tak main~


sobab ini blog den yg punyo,kasi up lagi gambo
kahkah


ape daa camerawoman amek side tepi pulak..
dh gambo depan camera len..lantok ler asal ado


riang ria di hari raye :)haha

burok nau muko den tu woii
haha besa la aq mane reti behave.haha
yg pasti apak den yg palingg cool.org duk menari.ayah still cool aje..haha




dan Mak Cik n Pak Cik's family
warne di raje..




Pak Tam family
makin membesar family ini..
same tema pulak..



dh habes gambo family..freestyle please.
aduhh apesal cliche nau ayat aq nie..haha buntu2
lantak la hari raye mmg itu la kekdah nyerr..

 Mr Sado wth Mrs Sado tang perut je..kahkah


suweet tak akak n abg ipau kitee :P


Mak n Apak den.hehe




outdoor dan..
outdoor..

heh kakchik wth cousin
~cousin aq ni nmpk cm budak bawah umor dy nie.haha kuang ajo sgt aq nie. tp dy sudah master derr..~
hehe jgn marah abg bangah..kehkeh
janggut seciput tu yg hensem tue..wehuu

kakchik wth ayum (a.k.a bear) haha

cousin2



hah!havoc bang hang !


dah ponek menaip..haha
hah ni hensem betol photo boom den kat belakang tue..
baru nak berposing ngn bawal ruffle kuu woii.ade org mengacau..haha








kami nak gerak beraye..
yeay..
hah ni story adek den sorang ni.org beraye dy dh keje, naseb 1st raye dy ade..2nd raye keje
kul 12 tghmlm sebelum raye baru dy smpi dr KL.ish2 naseb2 badan..heh




 yes ! gambo ni rare weyhh



daun pun bleh wat payung
cumell pakngah kite.haha



pecah record tahun ni berselfie!
haha naseb tak bengkok je monopod tue..pheww


rumah tok imam nie..


dah watammat..
heh banyak tak gambo?
ha tu baru raye pertame belah pagi
belum petang
belum raye kedua ketiga dan bla bla..ahahaxx
tapi tak rajen nak pegang camera selalu dah..mihmih
sape nak take over camerawomenn ni?hehe

salah silap harap maaf
trlebih trkurang
trlebih lighting mohon maaf
~eh tapi pic tahun ni flawles siket la ade speedlite an~hehe

itu ajo about my big family beraye..



3 comments:

  1. Tak suka... ada yang tak da tapi langsung tak diceritakan.... Huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh sebelum tu sy mohon maaf krn tak punyai memori sebesar external hardisk 1 terabyte utk ingat semua kejadian mahupun powerbank 30 000 mAh utk bertahan lame dlm kotak memori sy. maaf atas kekilafan sy yg hanye punyai ingatan seperti pendrive 560 MB ni.. salam aldilfitri kosong-kosong~~

      Delete
  2. Camno boleh lupo?..tak patut tak patut

    ReplyDelete