Pages

Tuesday, April 8, 2014

Walk For Humanity Rose2Rose


assalamualaikum..
kadang2 kite sibuk dgn hal sendiri sampai kite terlupe hal saudara kite seislam kat Palestin, Syria dan Rohingya. same la ngn aq pon.
dan bile ade aktiviti2 mcm Walkton ni barulah tersentap jantung hati sume betapa aq xpeduli nye hal2 mereka disane :( 
selagi xterlambat aq patah balik ke pangkal jalan.
 ~ peringatan utk diri sendiri dan kalian d luar sane ~

bukan ape aktivit2 mcm ni la yg akn bg kesedaran kpd golongan2 lebih2 mcm aq nie kejap ingat kejap lupe kejap kesah kejap xamek kesah kembali ke pangkal jalan dan sedar betapa pentingnye maruah agama kite yg patut diletakkan di tempat yg teratas sekali. 
~ Ya allah ampunilah kealpaan hambamu ini ~


kite ni banyak sangat lupe, takabbur, sombong,tamak sbb banyak sgt kemewahan kat negara ni nak dibandingkan dgn negara Palestin Syria dan negara islam lain. 


padahal kite duduk atas 1 bumi yg same.
bile2 mase Allah boleh jadikan negara ni same seperti mane Palestin, Ya allah ! jauhkanlahh nauzubillah
jadi bersyukurlah Malaysia masih aman damai. alhamdulillah..


jadi xpayah nk bongkak sgt dgn harta dunia..
kalo xgune ke jalan yg baik
kelak harta tu yg bawe binasa
~pesanan utk diri sendiri terutamanya~


maaf pjg pulak peringatan utk diri sendiri..huhu
walkaton sejauh 5 km ni bg aq memang sgt2 memupuk kesedaran utk kite ambil berat ambik tahu ambil perhatian dgn isu2 saudara di Palestin Syria dan Rohingya

mase berjalan tu pon ade flashmob2 yg sgt2 bagus dan usaha macam sewajibnye diteruskann
boikot? memang satu usaha yg sangat sukar sbb kite dh dilazimi dgn brg2 mereke..tp usaha tetap akan terus berusaha. 






aq salute tabik spring student2 mahupun x student yg jadi sukarelawan utk aktiviti2 kemanusiaan mcm nie drpd korang terjebak dgn dunia politik la sosial la yg wallahualam xtau baik buruk nyer.. at least ade sumbangan kite kpd saudara2 kite di sane. sbb dr segi kewangan kite xmampu, tp tenaga kite ade..




dan isu Palestin ni bukan saje isu agama islam je tapi dy dah jadi isu kemanusiaan or humanity
kalo non muslim pon sedar dgn tanggungjawab mereka kenapa x kite yang seagama dgn saudara Islam kite.








saluteeeee


done for walkton!
support to organizer ! well done
Aqsa Syarif n Ikram4Syria n others NGO




jgn lupe utk convey ur message to Zionis 
Laknatullah !






xde perkataan selain aweeesome !
meremang bulu roma tgk semangat yg dorang ade..








from the river to the see
Palestin will be freee




we fight until the end of our life..
thats jihad fi sabilillah




Walk for Humanity
Rose2Rose

6th April 2014 at Padang Merbok KL..
syukur alhamdulillah :)

- p/s: senang je nk tgok kite ni ade x sifat humanity to Palestin n others islam country..
makan MCDONALD x?
tepuk dada tanye iman..

sekian

No comments:

Post a Comment