Pages

Friday, September 20, 2013

Melaporkan Perkembangan Terkini..:)


hari nie genap la 4 hari sudah Mak Ayah kami terbang pergi menunaikan haji..huu sayuuu :(
maka sudah 4 hari juge la aq ulang alik dr KL-Nilai setiap hari..huu walaupun aq bukan la pemandu yg pro tapi just nice pengalaman baru ulang alik KL-Nilai, budak baru bertatih drive ken harus la drive secara berhemah ecehh *padahal malu nk kate lembap macam siput* asalkan selamat tiba..wahaha

kalo nk cite pasal drive ni.xpayah la duk KL jalan mmg serabut dgn jem lagi. huh! tue yg mmrlukan double concentrarion bile memalam hari. huhu wan (nenek) aq kek kg duk risau kan aq, yelah aq kan xberapa nk berani lagi bawak keto lain la kalo kakak aq yg mmg gangster di jalanan.haha dunt wory wan ! i'll be focus on road ;)

now, pagi makcik a.k.a induk aq antar aqib (adeq) g sekolah keb. balek tgahri aq amek,ptg antar g sekolah agame plak itupon ari rabu kamis jumaat je bleh amek antar aqib sebab isnin n selase kelas aq dr kul 8pg sampai la 10 malam..hemm nak wat caner student pon yer suri rumah pon yer..hikhik nasib ade induk n m.long family disisi, kalo x xtau la sape nk nolong kami..terima kasih induk n m.long family :)

naseb skang keje asmen aq xde ag, ade la tp duedate nyer lambat la lagi, besa student lastminute itu perkara biase bro!:) kalo member2 tgok aq xde kat hostel ke x join program ke, pepaham je la yer aq perlu mengutamakan tanggjawab ku yg lebih utama di rumah..huu 

dan gambar di bawah ni time mak ayah nk berangkat ari isnin (16hb) hari malaysia hari tu kat kelana jaya. malam sebelum nyer mmg dh ramai sedare mare kat rumah, sbb nk gerak same kan pagi tue sbb berlepas nyer kul 8.30 pg tapi pihak tabung haji nasihatkan spy dtg 2 jam awal sbb takut berlaku kesesakan. maka nyer dr rumah kul 5 pg cmtu konvoi ramai2 ke kelana jaya.


gelang tangan ni tande identiti jemaah Malaysia
nie ayah punye


subuh pon kat siini
pon dh ramai jemaah yg ade..



haa gigih aq memasang gelang ayah aq..
wuu rindu ayah :(


bebudak dgn gadjet ler sementara nk menunggu..
ini pon gelap lagi time nie..






besa la. nk pegi haji nyer 2 org..
mengantor nyer 2 bas..hikhik trend..

kite brekfes dulu..
siap nasi lemak teh tarik dr rumah..






aq ngan induk



rindu nyer kat mak :( dh terase macam sebulan
mak risau adeq caner sekolah keb n agme, makan minum adeq..dunt wory ma i'll handle it wth induk.. :) mak ade kol kate nyer sihat jee, time mak kol tue baru lepas melawat ladang kurma n bukit uhud. time mak kol tu ngn housemate2 mak..kate mak kengkawan dlm bilik tue sume org Pahang..huu sweet je

ayah duk bilik 2 org jee.hee tp xsempat lagi nk cakap ngan ayah..






si mamat korea *TDDMKA*


live update FB n Insta. ini keja Induk la nie..witwit


ayahh..
sian ayah sehari sebelum nak berangkat tue ayah sakit mate
puas la duk g klinik n farmasi amek ubat sakit mate, tapi doktor kate xde pe2 bukan sakit mate, tue yg sepet je mate ayah sebelah tue..
alhamdulillah pagi nk pergi tue dh kurang sikit sepet nyer..

ayah x yah risau anak2 ayah disini
sume nyer insyallah ditanggung beress
moga ayah khusyuk beribadah d sane :)



time nk berlepas lagi ramai manusia..
semoga jemaah mendapat haji mabrur..ameen


sekian untuk laporan seminggu ini.. ;)
doakan mak ayah ku sihat disane..
dan kami disini juge sihat disini..ameen

ohh lupe semalam pergi kat kakchik (farhah)
ade solat hajat PMR kat Masjid UKM..
huu sodeyhh je budak nanges tue..mak g haji ken..
kakchik tue lagi manje dr naqib..haha stp minggu jugak la melawat nyer kat asrama ;)
xpe la kakchik mak pon doakan kakchik kat Mekah tue..kakchik nk PMR dh..jgn nanges2 ok!
gudluck PMR kakchik..
nnt esok kakak n induk dtg la tue..hehe

mekaseh sedare2 yg byk mmbantu ku :)
time kaseh juge la abg lengan yg banyak mmbantu adeq beradik kami :)

byee..
wasalam

2 comments:

  1. waaaa...akk yg superb la...hihi...smoga ayh ngn mak jaja dpt haji mabrur..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha belum tahap superb ag..ameen doakan mak ngn ayah jaja ea :) tq ain..

      Delete