Pages

Friday, September 20, 2013

Melaporkan Perkembangan Terkini..:)


hari nie genap la 4 hari sudah Mak Ayah kami terbang pergi menunaikan haji..huu sayuuu :(
maka sudah 4 hari juge la aq ulang alik dr KL-Nilai setiap hari..huu walaupun aq bukan la pemandu yg pro tapi just nice pengalaman baru ulang alik KL-Nilai, budak baru bertatih drive ken harus la drive secara berhemah ecehh *padahal malu nk kate lembap macam siput* asalkan selamat tiba..wahaha

kalo nk cite pasal drive ni.xpayah la duk KL jalan mmg serabut dgn jem lagi. huh! tue yg mmrlukan double concentrarion bile memalam hari. huhu wan (nenek) aq kek kg duk risau kan aq, yelah aq kan xberapa nk berani lagi bawak keto lain la kalo kakak aq yg mmg gangster di jalanan.haha dunt wory wan ! i'll be focus on road ;)

now, pagi makcik a.k.a induk aq antar aqib (adeq) g sekolah keb. balek tgahri aq amek,ptg antar g sekolah agame plak itupon ari rabu kamis jumaat je bleh amek antar aqib sebab isnin n selase kelas aq dr kul 8pg sampai la 10 malam..hemm nak wat caner student pon yer suri rumah pon yer..hikhik nasib ade induk n m.long family disisi, kalo x xtau la sape nk nolong kami..terima kasih induk n m.long family :)

naseb skang keje asmen aq xde ag, ade la tp duedate nyer lambat la lagi, besa student lastminute itu perkara biase bro!:) kalo member2 tgok aq xde kat hostel ke x join program ke, pepaham je la yer aq perlu mengutamakan tanggjawab ku yg lebih utama di rumah..huu 

dan gambar di bawah ni time mak ayah nk berangkat ari isnin (16hb) hari malaysia hari tu kat kelana jaya. malam sebelum nyer mmg dh ramai sedare mare kat rumah, sbb nk gerak same kan pagi tue sbb berlepas nyer kul 8.30 pg tapi pihak tabung haji nasihatkan spy dtg 2 jam awal sbb takut berlaku kesesakan. maka nyer dr rumah kul 5 pg cmtu konvoi ramai2 ke kelana jaya.


gelang tangan ni tande identiti jemaah Malaysia
nie ayah punye


subuh pon kat siini
pon dh ramai jemaah yg ade..



haa gigih aq memasang gelang ayah aq..
wuu rindu ayah :(


bebudak dgn gadjet ler sementara nk menunggu..
ini pon gelap lagi time nie..






besa la. nk pegi haji nyer 2 org..
mengantor nyer 2 bas..hikhik trend..

kite brekfes dulu..
siap nasi lemak teh tarik dr rumah..






aq ngan induk



rindu nyer kat mak :( dh terase macam sebulan
mak risau adeq caner sekolah keb n agme, makan minum adeq..dunt wory ma i'll handle it wth induk.. :) mak ade kol kate nyer sihat jee, time mak kol tue baru lepas melawat ladang kurma n bukit uhud. time mak kol tu ngn housemate2 mak..kate mak kengkawan dlm bilik tue sume org Pahang..huu sweet je

ayah duk bilik 2 org jee.hee tp xsempat lagi nk cakap ngan ayah..






si mamat korea *TDDMKA*


live update FB n Insta. ini keja Induk la nie..witwit


ayahh..
sian ayah sehari sebelum nak berangkat tue ayah sakit mate
puas la duk g klinik n farmasi amek ubat sakit mate, tapi doktor kate xde pe2 bukan sakit mate, tue yg sepet je mate ayah sebelah tue..
alhamdulillah pagi nk pergi tue dh kurang sikit sepet nyer..

ayah x yah risau anak2 ayah disini
sume nyer insyallah ditanggung beress
moga ayah khusyuk beribadah d sane :)



time nk berlepas lagi ramai manusia..
semoga jemaah mendapat haji mabrur..ameen


sekian untuk laporan seminggu ini.. ;)
doakan mak ayah ku sihat disane..
dan kami disini juge sihat disini..ameen

ohh lupe semalam pergi kat kakchik (farhah)
ade solat hajat PMR kat Masjid UKM..
huu sodeyhh je budak nanges tue..mak g haji ken..
kakchik tue lagi manje dr naqib..haha stp minggu jugak la melawat nyer kat asrama ;)
xpe la kakchik mak pon doakan kakchik kat Mekah tue..kakchik nk PMR dh..jgn nanges2 ok!
gudluck PMR kakchik..
nnt esok kakak n induk dtg la tue..hehe

mekaseh sedare2 yg byk mmbantu ku :)
time kaseh juge la abg lengan yg banyak mmbantu adeq beradik kami :)

byee..
wasalam

Tuesday, September 3, 2013

Tanggal 1 Sept 2013


bhaha ni bukan tanggal 31 Ogos tapi tanggal esok nyer..haha lembap giler nk update aq nie kenn..pfftt
eh lupe nk wish Selamat Menyambut Hari Merdeka Malaysiaku Berdaulat Tanah Tumpah darahku..huu

entry ni merangkap sume ape yg jadi hari ahad kelmarin dari doa selamat + open house + besday mak..ni name nyer ringkas padat dan mutakhir a.k.a malas nk update entry len..bhaha

ape2 pon up dlu besday omak den..hehe besday surprise ni wat time dh petang dlm kul 5.30 cmtu, sbb ape time tu baru ler lengang, kalo x x putus2 tetamu dtg..jadi kite dahulu kan tetamu.alhamdulillah

cite nyer mak xtau pon ktrog sume ade beli kek n hadiah..hehe saje ;) surprise..then time tue mak kat luar baru sempat nk makan dr pagi tghari xsempat nk makan layan tetamu. pastu suh mak masuk, masuk je kat pintu reramai ler yg kat situ dr sedara mare tok nek bebagai nyanyi hepy besday..hehe tu je ade wat video tp size nyer beso xdapat masuk blog.tunggu la nnt ade keek yea..hewhew

ini ler kek nyer made in secret recipe aje lerr
kek ape name nyer,,tp sedap x muak sebb dlm dy ade banana :)
 

anak2..grr bapak nyer kat luar ag..haha
maaf mak xdapat nk bagi ape2 selain ini sahaje..tp kitorg nk mintak mak sesuatu bleh?hee
nk mintak mak doakan kitorg adek beradik jadi anak yg soleh dan solehah kat tanah suci nanti..tauu
supaya kitrg xkan sekali2 lupe segala jasa penat lelah pengorbanan mak :( sob sob



oh lupe 1 sept juge ngn budaq comel ini..mardhiyah name nyer anak ateh kasim & m.teh ain
hepy besday gurl..baru 1 tahun..manjer sgtt..hee



hokeh2 back to normal..
atr persiapan2 majlis doa selamat bacaan yaasin dan open house
asal nyer start 11.30 pagi tapi kat surao tulis kul 10. jadi nyerr awal la mule..tp xpe sume dh ready walopun besa la ade kelam kelibut sikit..hikhik

sumo masak sendiri..
kecuali sate..ngehh




atr jemaah yg ade..
laki di dalam pompuan d luar..


 khemah d luar adalah penyelamat tetamu2 yg ramai dtg alhamdulillah... :)


berkaca mate hitam itu la imam..
d terbang kan khas dr kg oleh atok den..


time org bace yaasin bebudak duk main atas umah..hehe






ucapan dr tuan rumah..
ececehh apak den..


mase utk makan..




bufett for muslimah
yg bawah khemah buffet for muslim..


yg ni special
dlm rumah buffet for imam..hehe


dh selesai jemaah surao
time for kengkawan adeq2 aq ler dtg..
bukan men ramai lagi..alhamdulillah trima kasih sume


tengah itu ana,nadia adeq aq lerr..ngn kenkawan dy
bukan nie jerr kawan dy jerr dh 2 rombongan..walakkxx


mardhiyah d besday gurl ;)


ank sape omey ngat nie..:)




c d tudung kuning yg sedang sibuk..
pergh super duper fenat refill lauk..haha






time ni plak segerombolan kengkawan adeq laki aq..
frens IIC,gombak..terbaekk
tq adeq2 sudi datang..alhamdulillah..


Eric la yg paling femess..haha
Syukri Julis terima kasih yea banyak menolong.. :)
2 org tu je pon yg aq kenal name nyer..haha


rombongan from Puchong
K.long Lina dan Mak Teh Ain


haa ni kengkawan mak den..time sekolah kat pandan jaya dlu, skng mak den pindah dhh
cikgu Maslinda bertudung putih itu juge merangkap cikgu aq time sekolah rendah dulu..wahh masih slimm dr dulu sampai la ler nie..cikgu mas 2 tahun ok jadik guru kelas time darjah 3 ngan darjah 4. cikgu mas ajar matematik dlu, garang ok cikgu mas, tp sbb kegarangan cikgu la den sampai sekarang cinta akan matematik, subjek den skng pon xlari..math mesti ade..x A- mesti A+..hehe time kasih byk2 cikgu mas..:) :) :)





terima kasih byk2 kpd tetamu yg sudi hadir..
doakan perjalann mak n ayh pergi dan balek dgn selamat..ameen
semoga peroleh haji mabrur..ameen..

entry tamat..
.............................................................................

iklan:-

singgah thestyloblogshop jom !!