Pages

Wednesday, August 21, 2013

Beraya dengan mereka :)


tukar sleng KL semule la, takut korang x paham..haha
ini cerita ari jumaat lepas la..hakhak baru terhegeh2 nk update kenn..maafkan saye,heh tetibe..

ari jumaat aritu aq g beraye ngan member2 yg dh lame gila bapak punye aq xjumpe dorang nie..yela memasing busy study ken, tahun lepas dorng ade gak yg g jenjalan beraye, cume aq je x join sbb i adalah femalu org nyer..puii ferasan !

mereka ini sume adalah member2 aq mase sek men dari form1 sampai la form5, tp ade gak yg lepas form 3 pindah sekolah. last aq jumpe dorang time amek result je la kot, x pon yg pindah time form 3 mase form 4. haha cube kire barape tahun kah kite x jumpe dr form 5 2007 sampai 2013..6 tahun ko..!sangat sesuatu aq nie dasar duk bawah ketiak mak je lagi.. maafkan saye..ngeh2

dorng sampai umah aq pon dh nk dekat kul 3 dh pon..baru 2 rumah termasuk umah aq kate nyer dari pagi..haha korang wat ape haa atas jalan?tapi xpe la mesti banyak dh gosip korng dlm kereta kan sepanjang perjalanan..hakhak

ini rumah pertame mereka beraye,rumah Mai, time nie aq xde ag..rumah aq yg keduo
Mai stdy kat Mesir, dy balek cuti sampai bulan 11 nanti.
Yg sebelah kanan sekali tu Maisarah a.k.a Mai name nyer..hehe sopan je, malu aq nk gelak bebesor..hahaxx


jangan riso akan ku perkenalkan sorang2 mereka ini sume..hakhak jgn marah ea geguls sume :)

kiri sekali Atin a.k.a Fiza, same ngan aq 3rd year unuversiti je lain dy UTEM, Melake ( aq suke dengar dy gelak ! meriah weyhhh )

sebelah Atin tue Tikah anak shaharom..hehe kecik2 cili padi wooo, dulu Ketua Asrama time batch kitorg dlu tau..skang dh jadik accountant dh ponn..tkah drive kete comel jeee..hikhik

sebelah Tkah tue Mek Kinah, to be a doctor. wah! salutee aq..stdy kat USM Kubang Kerian sbb tu aq panggil Mek..hahaxx cakap pon kalah Mek Kelate lembut nyerr..

next nyer tue Farahatun nisa' yg paling keding sekali..hehe stdy UIA sedang internship skang..lagi 1 sem pastu dh keje..wahh..( aq x sabar nk makan nasik minyak pomps nie..hikhik )

next itu la Hanis..accountant :) sesopan dan semanis name nyer

dan kanan sekali Maisarah a.k.a Mai :) dy amek kos Bahasa Arab kat Mesir, sape nk speaking Arab Mesir g jumpe Mai, aq belaja Arab 7 tahun pon x paham ape yg dy cakap..hehe dasar sangat aq nie belaja ilmu fil kutub jer la fis sudur.. ;)

dan ini di rumah kedua, rumah sape ntah..hahaxx
hoii ade plak kumbang sekor kat belakang tue.haha
terima kasih kerane sudi datang rumah saye yea gugurls yg hot n kumbang sekor..


next
haa ni rumah persinggahan belakang sikit dr rumah aq,kenape aq kate persinggahan sbb kawan kitorg nie Hilmi name nyer xde pon, org nyer kat Mesir xbalek Malaysia tahun nie, singgah pon sebab Fatin nak singgah umah Mak Lang nyer Fatin ngan Hilmi nie cousin lerr..hooii lame minah ni x pegi umah mak sedare sendiri. sampai lupe ya hamatt. baru ler nak tanye aq kenn..

kite singgah kejap sebab mak ayah Emy nyer keje xde sape nk melayan pompuans yg ramai nie..haha jadik amik gambar je la tande bukti masuk Fb tunjuk kat Emy tande kami sudah sampai rumah anda..haha

Fatin (aq panggil Fiza) sebab name dy Fatin Hafizah..ngade2 an, fiza ni lah yg buat trip berayo kitrog nie jadik happening semacam, cer bagi dy gelak sket..haha riuh weyhh..


heh next destination ke Meru, Klang, haa umah aq kat Ampang teibe ke Klang, haha sesuatu sangat korang kan. kenape x ke Trengganu je terus. ini name nyer raye atas jalan. haha sampai sane dh Asar. elok kenyang td sampai Klang lapar balek..haha tp best sbb banyak brgosipp dlm kete..lagi2 Fara..haha larikkkss

Meru, Klang ini adalah rumah Amalina a.k.a Amal uiitt cantekk woo umah nyerr..
dlu same ngn aq time Diploma kat Unisza tp kos lain ler..
yg duk atas kerusi tuan rumah nyer. Amal skang stdy kat UIA, jumpe dy kat UIA, kate jaja kimsalam ea.haha tetibe sgt aq. 
Amal ni anak sulong. jadi nyerr sangat2 la bertanggjawab org nyer..x macam aq lembik,ape pon x bleh, ngehh


kat sini ler banyok gambar nyer sbb xde org kat umah amal.
mak nyer kijo tinggal amal ngn adeq2 nyer saje..
jadik nyer minah2 ni ape lagi melaram cams la keje nyer..haha


see spagheti Amal..sedapp woo
ank sulong ann, sume pon bleh
aq nk masak..mmg x..hakhak


meja gossip..haha
bahan sambil membahan..
hooii dorang bahan aq,kate aq blogger femes, retis kann ! kuang ajo sangat mereka itu haha xpe i likeee jee hehe




santek kan umah Amal..
tq Amal masak Spagheti..;)


next umah K.Insyirah
K.in bukan batch kitorg tp satu sekolah ngan kitorg, kire nyer time kitorg form 4, dy form 5 la
Uishh x yah cakap la k.in nie, mmg pandai sejak azali..skang dh jadik business woman home tuition. masyukk woo..hehe
K.in yg duk atas kerusi kiri sekali..
time kasih K.in, banyak nau makanan nyer. putu piring sementa je xde..ngeh2


lepas je maghrib gerak ke Puchong
ke rumah Hanis
last destination dah kul 9 lebih gak laa..
Hanis kanan sekali, stdy tempat yg same ngan aq tp dy dh habes dh aq baru terhegeh2 nak masuk tahun 3..
Hanis kan bakal accountant, kengkawan aq sume dh berkerjaye weyhh..


gambar sume adalah ihsan dr camera Fiza je, aq kelam kelibut x sempat nak bawak dslr..hee tanx Fiza !
dh habes raye balek..
itu la cerita raye kami..

nanti next raye ajak saye lagi yer..
sbb saye x femalu dh..haha mate ke ats sgt !

terima kasih kawan2 sbb sudi mengajak dan mengedixx bersame2 ;) i likee
walaopun hanye setengah hari, tp kenangan 6 ke 8 tahun yg lalu mengimbau memori kepale otak aq nie..:)he2
seronok sangat ngn korang..
~persahabatan selame nyer~

-fuyooo bukan senang nk tengok aq menaip menjela2 nie,haha tanx sudi bace !-


watammat !

2 comments:

  1. HAha..sgt best korang ye..jeles sebentor den ni haaaaaaaaa...nsb aku xde..klo x xtaw pe yg ko tulih psl aku..HAHAHA :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..xpe next time kite g same2 plak ekk..xde rezeki kite nk jumpe kenn..hehe ofkos aq tulih siti norain adalah yg paling cantek atr kami sume..hehe ;)

      Delete