Pages

Thursday, December 27, 2012

who are you?

cehh entry cam nk cari gaduh plak kan..haha
no no no..bukan nk cari gaduh cume aq terpanggil untuk menyatakan @ melontarkan ketidak puashatian / pandangan aq ttg sesetangah manusia yg reti nk mengkondem org lain jeee setiap hari..

~hello anda itu baik sgt ke budi pekertiny..or perfect sgt ke life ko?~

korang xpaham ea??ok aq bagi situasi..
lagi senang aq bagi contoh cmni laah..(si pemangsa) & (si pengkondem yg perfect giler kot!)

CONTOH 1
pemangsa : saya baru nk belajar wat blog n jadi blogger..tolong tunjuk ajar yea..teme kaseh

pengkondem : hak alaaah!org len dh beribu follower dh der,ketinggalan zamann la ko..x yah laa lupe kan je laa hasrat murni ko tue..


CONTOH 2
pemangsa : (update status di FB : at KLIA.. menghantar cousin ke KOREA)

pengkondem : setakat hantar je kat KLIA, baik xpayah post weyhh..bukan ko pon yg g..


CONTOH 3
pemangsa : okeh, hari ni saye nk post kat blog saye pasal family trip saye laa ke Sg Congkak,sy ade wat BBQ woo best wooo..pastu bulan lepas plak family sy ade gi Bukit Gambang Resort..wahh best nyee..! x sabar rase nk upload gambar bebyak n post dlm blog...

pengkondem : weeyhh org dh jemu laa kat Bukit Gambang tue..aq dh gi mase gambang tue dh bukak lg tau x..alaah setakat Sg Congkak tue abad ke berapa derr punye berkelah..x moden langsung..!



contoh di ats xde kene mengena ngn sesiape yea..~tp sape mkn cili mmg terase podehnyo~
...............................................................................................................................................................

hemm ape perasaan ande bile berade di tempat si "pemangsa"??
yg si "pengkondem" plak mesti best jadi korang kan keje nk mengkondem org setiap hari..yelaahh korang kan ank datuk, tan sri x pon ank menteri..mmg layak la kondem org!pppfftttt..

okeh kpd si pemangsa kan..aq nasihat pade korang n diri aq sendiri ape pon yg korang nak buat asalkan x menyalahi syarak..teruskan je pedulik ape si pengkondem tue..sape dorang nk kondem kite..betul x..ade sape2 baru nk wat blog..walaopun follower korg 0 pon,xpe teruskan..jangan berhenti buat bende yg korang suke..n sape yg dh de blog tue nk post family or kengkawan pegi sg congkak ke bukit gambang ke atau bukit frase ke bukit broga ke (yelaahh tempat cikai jeee..) atau segala bukit yang ade kat dlm MALAYSIA nie..xpe teruskan, jangan berhenti post ape yg korang suke..weyyhh ni blog korang..sukahati mak bapak kite laa nk post ape pon,blog kite deerr..uppss!!terlebih sudah..

okeh2 back to the normal..~ngeh~

pengajaranny di sini :- x payah nk kondem org sgt laahh..WHO ARE YOU? nk kondem org,ank dato mane ko?tan sri?menteri mane? sepatutny anda bagi semangat n bg tunjuk ajar kat org baru nk belajar, ilmu kalo x disebarkan x gune jugak umpama pokok yg xde buah..hampeh!daun je byk..buah haram nk ade..kalo korang sebarkan ilmu tu kan dapat pahala..x gitu..

sekian..
waslam..
~maaf kalo ade sape yg terasa, pandangan n pendapat aq je ~

~anyo~








7 comments:

  1. kemana kita pergi d bumi allah ini...itu x pnting...yg pnting ukhwah ank beranak, srdara mara @ sahabat handai krna ALLAH...dlm negara @luar ngra bkn ukuran..org biasa ke ank datuk ke, ank tan sri ke, ank menteri ke, semuanye mti d kebunikan dlm tanah gak...dunia hnye pinjaman...

    ReplyDelete
  2. kemana kita pergi d bumi allah ini...itu x pnting...yg pnting ukhwah ank beranak, srdara mara @ sahabat handai krna ALLAH...dlm negara @luar ngra bkn ukuran..org biasa ke ank datuk ke, ank tan sri ke, ank menteri ke, semuanye mti d kebunikan dlm tanah gak...dunia hnye pinjaman...

    ReplyDelete
  3. syukur dgn ape yg kita ada...kalau kita rasa kita tu kaya sgt...ingatlah..ada laie yg lebih kaya....kalu rasa diri tu hebat sgt...ingatlah...ada laie yg lebih hebat...renung2kan n slmt bramal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminnn syukur dgn ape yg ade..trime kasih ats nasihat..;)

      Delete
  4. Alhamdulillah..kita terima semuanya dgn positif...mmg mulut/komen org kita x blh nk tutup..cuma kita mendoakan dia supaya nanti dia tdk melakukan perkara yg sama kepada orang lain dn x mengganggu ketenteraman org lain..everybody have their own life,style,stories etc..cuma peringatan utk diri sendiri..jgn kita menjadi seperti mereka..elakkan dan jauhkan..PEACE NO WAR..COOL N CHEERS UNNIE..(i support u)

    ReplyDelete
  5. kalu aq,, gelak bila baca comen pengondem,,, betul2 lah mereka org yg x berpijak di bumi nyata.. kelebihan dan kesungguhan org di ambil kira semua.. mereka ni ialh mereka yg sifat negatif yg telah menyelubungi hati... belajarlah bermuhasabah diri..., istigfar...kenyataannya bukan senang nak menyenangkan hati yg kdg2 tertekan dengan sifat2 nagatif ini... jd kpd pengondem tu... bawaklah melihat diri sendiri... kelebihan dan kekurangan kita.. semua adalah anugerah NYA yg mesti di syukuri.. mudah2an kita hambaNYA akan selalu ingat mengingati, berpesan2.. dan berkasihsayang sesama insan.. insayallah kita semua hambaNYA akan mendapat rahmat daripadaNYA selalu.. AAminnnn.....

    ReplyDelete