Pages

Saturday, April 28, 2012

cameron highlands PART 2

yeeehhaaaaa...



 sila berhati-hati..;)

mmg mereka budget berada d korea suhu -10 celcius..bwahahaha


me n sis;) cube cri perbzaan..yeaahh semestiny aq lg sopan..haha

haa ya kan..dh jmpe ank korean kt sni..sgt cooommeeell!!

nikmat sebenar strawberi cicah coklat,,bwahaha xmahal rm15 jerr ko..hehe

full of my group partner,,9 org sumeny tp our director plak xde..huhu sory..sume budget tnjuk teh boh beli kat cameron..an..np la aq xtrpikir nk beli ea..isshh teruk btol aq..
tp wa ckp ngn lu der..mmg terangkat beb dy puny teh tarik!!pergghhh..org belanje sedap la kan..hahahha tanx sis..;)

keriangan terpancar disitu..wahaha giler kindergarten ahh korang..lg2 hok yg belakang kali tue..hahahhaha
hehe tp kan 1st dlm hidup n xtau la penah d buat org ke x..g masuk ladang pakai baju kurung,,haha giler kelakar ar korang!ni kes shooting habes lambat la nie..hehe
tp aq tgok cute je..bwaahha gile perasan..;)
syok habes menggediq kat ladang teh nun jauh d ats bukit cameron kan..hehe

n d last but not least..
at lata iskandar waterfall..mmg syok..
credit to photographer Cik Jue..ngee

sonok gole berjimba ngn korang okeh,,next trip g mane plak??hehe

syooookkkk..cuti2lah dlm malaysia..haha
save budget kawen..tetibe dowh..

ok bye
~anyo~

Friday, April 27, 2012

cameron highlands PART 1

wehhuuu..

elehhh padahal g cameron 24jam je.. poyo nk byk2 part plak..buntut pon xpanas ag dh balek dh..haha
 ade aq kesah!


*kami mmg suke wat mulut camtue..;) tu trpakse kecik kan pic ni sket..haha
 our driver..jiwa kental pny org! org len punya la pening nek n turun cameron..dy steady je beb..
ntah apo mak den bg makan kan..haha pe2 pun tanx a lot sis!!!



 my member -d 3 oven- darasszz..wahaahaha gile ar name..yee sume dh ad org cop..!weeetweet
ni benti time nek bukit cameron..time ni ringlet pun xsampi ag ok..tp ade org dh k.O xtahan nk terkucil hehe jd benti la d pondok unik ini utk melepaskan sgl hajat..haha

yeaahhh best giler ngn korang!!mmg terbaik!nnt kte same group ag ea..kali ni cameron next trip kte g universal studio singapore..waahh!!tinggi angan2..insyallah mmg dlm impian..tunggu...;)

to be continued...

ok fine..terabai ye kamu wahai blogjaja..huh!

salam..
ye aq tahu lame gileer bapak xupdate..bukan ape keje duk mmbizi gilerr..
seyess mmg byk giler asmen unibesiti ni bg..giler btol wahaha..
tp xpe akn ku redahi hingga ke lubng arnab sekalipon hahaxx..
tp disebabkan lame dh xupdate..byk giler cite aq nk post kat sni..wiiheee;)
yg pertama (ceh!mcm byk naa..)

minggu lepas aq g cameron highland..wah mmg sgt best..
*okeh take note disini: aq bukan g jenjalan ye..tp ats dasar urusan kerje..waallakkss!poyo gileer
tp sambil menyelam minum air kan..
-yg best nye kat cameron: 1 sejuk gilerr cam g korea..haha bia ar xg btol2 pon korea an..
-aq duk kat hotel 5star kot..wahaha nun jauh d ats brinchang..sejuk tahap 3 celcius..wah!terlebih sudah
-aq g reramai ngn mmber aq..wahaha mcm2 karenah dorng..mmg best gile ar!

yg xbest nye:
balek dr cameron..baru aq sedar aq hany beli buah strawberi 2 kotak je tau x..RM15 je..
xsyok gileerr xshoping pe2..dh ar seumur hdup sekali je g..turun cameron beli strwberi 2 kotak je!hampeh btol..itulah la akibat nek cameron d sbbkan kerje!xsyok..hehe

eleehhh ko ni ja, cito lebat,,bukti xdak..mano nk cayo kan..wahaha



haa nah.. ya kan..bukti nyaa..
pic original full from EOS 1100D not edited..new beginner an..besa ahh..aq tau korang sumo pro dah kan..;)ade aq kesah!hahaxx
eh sory ea ni bukan kat google image ea..
ni original from my new camera okeh!(huhu nk jobo @ riyak n takabur sket ad camera baru)haha
*jgn curik pic aq*

ok later aq nk upload ag..ni baru muqaddimah
hehe
bye
 ~anyo~

Thursday, April 12, 2012

LOTS OF LOVE;)

salam sume..
now kat KL baru blek dr kg mlm td, petang celebrate besday kimi n aqib with ZAAN's family..
wah!walaupon balek dlm 24 hours je tp kemeriahan ny macam hari raye..
huhu..


ZAAN 's family..lotsoflove
last but not least..
HAPPY BELATED BESDAY TO AHMAD HAKIMI B ABDUL RAHMAN
dh 11 tahun dah dy..tahun depan UPSR..eh! ke 12 tahun dh..alamak cnfius!..huhu

SELAMAT HARI LAHIR to naqib jugak..;)
ngui12x

ok wasalm..
~anyo~
skang maleh nk nulih bebanyak,letak gambar je..adil x??haha

hepy besday aqib ;)

allah selamatkan kamu..
allah selamatkan kamu..
allah selamatkan mohd naqib 'adli
allah selamatkan kamu..

best wishes 2 mohd naqib 'adli:
- semoga jadi anak yg baik & soleh tau..
- semoga cepat membesar..huhu


12 APRIL 2003
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
12 APRIL 2012
...
GENAP DAH UMUR AQIB 9 TAHUN

CEPAT NYE MSE BERLALU..



OK BYE
~anyo~

Thursday, April 5, 2012

cer.. teka???

hehe saje nk men contest..

cuber..teka mane gambar asal n mane gambar edit..hehe..cuber yea di situ..;)



hehehehe..



eleeehhh poyo je nak teka2..padahal memng dh tau jawapan nye an..
ye ar sebab jauh sgt beza yang asal ngn edit an..btol x??
besa la sy ni bdaq baru nak belajar mengedit gambar gne phtoshop..;)kuikui..

okeh..
bye2
tu je..

hehe gambar 1 la yg asalnye..
eh yeke!!!
hahahahaha..

~anyo~

Sunday, April 1, 2012

Free Hana Shalabi & End Administrative Detentions

assalamualaikum..
sepeti dijanjikan aq akan ceritakan sedikit tentang sape itu HANA SHALABI..
ok sape yg dh tau tue..kite share2 bersame yea..

ok time aq g stadium semalam ade 1 petisyen yg dwakilkan dari sukarelawan Aqsa Syarif untuk mengambil seberapa ramai tandatngan tandany memboikot perbuatan kejam Israel..
Petisyen ny berbunyi begini:

Petisyen
United Nations Human Rights Committee (OHCHR)
Kami, rakyat Malaysia yang adil dan penuh perihatin menuntut

Bebaskan Hana Shalabi & Mansuhkan Pemenjaraan Pentadbiran

  Family Hana Shalabi
Kiri: Badia al-Shalabi, ibu kepada banduan mogok lapar Hana Shalabi

Hana Shalabi telah dipenjara tanpa bicara selama 25  bulan di penjara Israel di bawah "Pemenjaraan Pentadbiran". Beliau telah dibebaskan pada bulan Oktober 2011 atas perjanjian pertukaran banduan. Beliau telah di tangkap semula oleh tentera Israel pada 16 Februari 2012 dan beliau telah melancarkan mogok lapar semenjak beliau di tahan. Keadaan beliau sekarang amat membimbangkan. Menurut sebuah pertubuhan hak asasi manusia di Israel, B'Tselem, penyalahgunaan pemenjaraan pentadbiran telah mencabul garis panduan yang telah di tetapkan oleh undang-undang antarabangsa.

Pemenjaraan Pentadbiran membenarkan mana-mana individu di tahan tanpa bicara dan dinafikan hak untuk sebarang proses bicara. Ia sepatutnya hanya digunakan dalam kes-kes yang luar biasa tetapi pihak Israel telah menggunakannya ke atas ribuan rakyat Palestin. Pencabulan pihak Israel ini adalah sangat-sangat tidak demokratik. Pihak UN dan seluruh dunia patut mengutuk dan mendesak pemerintah Israel menghentikan tindakan mereka dan membebaskan Hana Shalabi dan yang lain-lain yang di penjara tanpa bicara dengan segera.

AQSA SYARIF menyeru seluruh masyarakat dalam negara dan antarabangsa termasuk pejabat UN dsn pihak Pesuruhjaya Tinggi untuk Hak Asasi Manusia dan Persatuan Eropah untuk mengambil tindakan segera dan bersama-sama mengenakan tekanan kepada pihak Israel untuk:

1) Benarkan pihak perubatan memeriksa Hana Shalabi
2) Segera bebaskan Hana Shalabi tanpa syarat
3) Mansuhkan penggunaan pemenjaraan pentadbiran ke atas banduan-banduan Palestin
4) Mulakan penyiasatan segera yang serius dan bebas ke atas dakwaan penderaan.


sekian dlu..semoga sedikit ilmu ini dapat kita mengambil tahu dan bertindak untuk saudara-saudara seislam kita di sana..

wasalam...